Corabia, pentru turiști, va fi gata de lansare pe Dunăre

0
1509

Administrația din Corabia are două proiecte importante ce vizează atragerea turistilor în zonă. Atât proiectul ce vizeazaă refacerea falezei cât și cel cu lansarea unei ambarcațiuni pe Dunăre, sunt în grafic.

‘Ieri am vizitat șantierul din Galați unde se construiește ambarcațiunea din proiectul ,,Corabia pe Dunăre „. Lucrările sunt în fază avansată’, anunță autoritățile locale.

„Corabia pe Dunăre” este proiectul prin care Primăria Corabia își propune să îmbunătățească mijloacele și condițiile oferite locuitorilor și turiștilor, cu scopul de a facilita dezvoltarea activităților turistice, prin crearea posibilității de a explora zona navigabilă a Dunării.

Proiectul este unul pe fonduri europene, derulat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, iar valoarea lui se ridică la peste 1,5 milioane lei.

Achiziționarea unei ambarcațiuni, care să permită plimbări pe Dunăre, va asigura un acces mai bun la patrimoniul natural și cultural al zonei orașului Corabia și din zona pescărească și va contribui la sprijinirea turismului durabil. Plimbările pe Dunăre vor face ca zona să fie mai atractivă pentru activităti de turism deoarece se va facilita posibilitatea de a vizita zone cu resurse naturale și peisaje deosebite.

În ultimii 10 ani, orașul Corabia a beneficiat de finanțări europene nerambursabile pentru amenajarea unui port turistic la Dunăre, pentru amenajarea unui muzeu la cetatea Sucidava și a teraselor din jur. Totodată, în prezent, Primăria Corabia deruleaza un proiect de 1,3 milioane de lei pentru realizarea unei baze de agrement pe faleza Dunării, cu hidrobiciclete, caiace și spații verzi.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here