Lucrările de refacere a Falezei Dunării sunt în grafic

0
1313

În urmă cu un an, Primăria Corabia demara unul dintre cele mai importante proiecte din orașul de la malul Dunării. Mai exact, proiectul „Amenajare bază de agrement Faleza Dunării, Corabia”, acum autorităție locale anunță că:‘lucrările la ,, Bază de Agrement Faleza Dunării Corabia” sunt în grafic.’

 Potrivit aceleași surse, se fac lucrări de lărgire a Coșcanului (apă curgătoare) pe o lungime a acestuia de 505 m, ridicarea nivelului terenului de lângă acesta, pe aceeasi lungime, astfel încât să nu fie inundat prin împrăștierea pământului rezultat din excavarea Coșcanului. Acesta va avea o adâncime de 1.5 m și va fi lățit cu 10 m, la momentul actual având o lățime de 20 m. Se va crea un bazin al bazei de agrement in continuarea Coșcanului pentru staționarea caiacelor si hidrobicicletelor propuse a fi achizitionate prin prezentul proiect.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 1.337.495,56 lei

“Se dorește realizarea unui complex reprezentativ, modern, care să respecte caracterul zonei și să intre în armonie cu elementele naturale înconjurătoare. Scopul investiției vizează dezvoltarea infrastructurii de agrement, creșterea numărului de vizitatori în oraș și nu în ultimul rand datorită accesului direct la Dunăre, creșterea atractivității zonei pescărești. În contextul prezentat se impune necesitatea asigurării unor spații de recreere, spații de desfășurare de activități sportive, care să vină în completarea activităților ce pot fi desfășurate în zona pescărească pe lângă atracțiile turistice și de agrement din zonă’’, au anunțat autoritățile corăbiene.

Proiectul este implementat prin Programul Operațional pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014 – 2020, Măsura 1 – Diversificarea veniturilor prin dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement.

 Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here