A fost semnat contractual pentru finalizarea lucrărilor de construcție a tronsonului I din Dex 12

0
1378

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că a fost semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor de construcție ale tronsonului I din Drumul Expres Craiova – Slatina-Pitești.

Contractul semnat vizează ”Execuție Lucrări Drum Expres Craiova – Slatina- Pitești, Tronson 1, km 0+000 – km 17+700 – Relicitare”, cu ofertantul declarat câștigător, respectiv ASOCIEREA Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi Anonim Sirketi – Strade Bauunternehmung S.R.L. – Visio Construction Works S.R.L. Valoarea contractului este de 439.294.261,17 lei fără TVA. Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Potrivit aceleși surse, durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni, iar garanția de 10 ani. Traseul are o lungime de 17,7 km iar stadiul lucrărilor executate este de 57,06%.

Asocierea turco-română care a câștigat acest cotract are la dispoziție 18 luni pentru finalizarea lucrărilor, celor 17,7 km pentru care oferă o garanție de 10 ani.Firma turcă este cunoscută  DRDPCraiova, deoarece are în prezent în derulare un proiect – reabilitare DN 6 între Mihăiesti și Draghiceni- iar firma românească este o firmă din Craiova care a prezentat seriozitate pe contractele precedente’, a transmis Directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin.

Valoarea contractului este de 439.294.261,17 lei fără TVA, bani priveniți din Fonduri Europene Nerambursabile.

 Reamintim că, la finalul anului trecut CNAIR a reziliat contractul cu Tirrena Scavi S.p.A Italia având în vedere ritmul defectuos de realizare a lucrărilor și neîndeplinirea de către Antreprenor a prevederilor contractuale.

Sorin Grindeau a precizat că în momentul finalizării, tot DEx 12 (Craiova-Slatina-Pitești) va avea o lungime de peste 121 de km.

Anul trecut a fost deschisă circulația pe Tronsonul 2 (39,85 km), între Robănești și Valea Mare.În prezent, sunt în execuție Tronsonul 3 (31,75 km)- între Valea Mare și Colonești- și Tronsonul 4 (31,82 km), Colonești- Oarja- Pitești.Pe Tronsonului 3 progresul fizic a ajuns la 76% și, deși termenul contractual de finalizare este 2024, ntreprenorul și-a asumat deschiderea obiectivului la sfârșitul anului 2023.

Tronsonul 4 a ajuns la un stadiu fizic de 22%, iar deschiderea circulației este programată pentru anul viitor (2024)”, a explicat Sorin Grindeanu.

 Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here