Elevii vor avea un nou manual de religie. Printre autori sunt și patru profesori din Olt

0
2178

Pe băncile elevilor , din toamnă, va fi și un manual ce are printre autori patru profesori din Olt. Colectivul de autori ai noului manual de religie este format din șapte profesori din trei județe, Olt, Vâlcea și Cluj.

Potrivit editurii Litera noul manual de Religie Cultul Ortodox pentru clasa a VI-a va putea fi folosit la clase începând cu anul școlar 2023-2024.

Acesta este conceput de către o echipă mixtă de profesori, cu o bogată experiență didactică, proveniți din județele Olt, Vâlcea și Cluj.

Profesorii implicați în realizarea acestui manual sunt din județul Olt- Mihaela-Maria GUICIN și Despina-Florina MIHALĂ de la Școala Gimnazială Studina, Cristina-Ionela BORUZ de la Școala Gimnazială “Gheorghe Magheru” și Școala Gimnazială Nr. 2 din Caracal, Florica GRECU de la Liceul Teoretic “A.I. Cuza” din Corabia.Din județul Vâlcea-Laura-Marilena LĂCRARU de la Școala Gimnazială “Take Ionescu” din Rm. Vâlcea și din județul Cluj-Ioana CORUJAN de la Școala Gimnazială Horea și Bogdan-Marius NEGREA de la Școala Gimnazială Horea și Școala Gimnazială “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca’, se arată în anunțul editurii.

Manualul are un cuprins bogat și difersificat, cuprinzând: 4 unități de învățare, 4 recapitulări intermediare, 1 recapitulare finală, 1 evaluare finală, 16 idei de portofoliu, 4 idei de proiecte educative, 16 activități de lucru în echipă, 16 activități de lucru în pereche și 39 de activități practice.

‘Eu cred ca toate manualele sunt bune, dar noi propunem ceva nou. Să se lucreze diferențiat. Să se poată lucra și cu elevi la un nivel scăzut , dar și la un nivel mai crescut. Noutatea este și ‘Fila de portofoliu’, un capitol în care elevii își pot lărgi orizontul cultural. Aici sunt execrciții de introspecție, pe care elevii le pot face acasă, singuri. Oferă posibilitatea unei evaluări ritmice, corecte, într-un spațiu prietenos, cu itemi diversificați, care respectă nivelul de cunoștințe și competențe ale elevilor. Este un manual care permite dezvoltarea personală dar și analiză, introspecție. Este ceva nou, diferit. Manualul implică și stimulează permanent elevii să-și personalizeze fiecare răspuns, idee sau lucrare, a declarat Florica Grecu, una dintre autoare.

Varianta digitală a manualului de Religie – Cultul Ortodox pentru clasa a VI-a, cuprinde integral conținutul manualului în variantă tipărită, având în plus: exerciții interactive, jocuri educaționale, animații, filme și simulări.

 Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here