Au susținut TITULARIZAREA. 23,48 % au absentat de la examen, în Olt

0
1323

76,52% dintre candidații înscriși la Titularizare s-au prezentat la proba scrisă ce avut loc astăzi, în Olt.

Potrivit ISJ , în Olt, s-au înscris 541 de candidați iar 127 au absentat, alți  36 de candidați  s-au retras din examen din diferite motive iar unul din motive medicale. Anul acesta sunt scoase la concurs  24 de posturi titularizabile și 640 netitularizabile. Cei mai mulți s-au înscris pentru singurul loc titularizabil de educatoare, dar și pentru cele 13 locuri scoase la suplinire. Și pentru cele trei locuri libere de invățătoare este concurență mare, 56 de candidați sunt înscriși. La suplinire sunt scoase 29 de locuri de invățătoare.

Pentru a se angaja într-o şcoală pe perioadă nedeterminată, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 la proba scrisă de la Titularizare. Totodată, pentru a deveni suplinitori, candidaţii care susţin proba scrisă de la Titularizare  trebuie să obţină nota 5.

Potrivit Ministerului Educației , la nivel național, la Titularizare s-au înscris peste 31.900 de candidați, dintre care peste 5.700 de absolvenți ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licență, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoția curentă.

In Olt, examenul a fost susținut în cele două centre de examen:la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina unde au susținut proba scrisă peste 200 de candidați la 15 discipline, iar la Colegiul Național Radu Greceanu Slatina au fost peste 300 de candidați care au susținut exemenul la 26 de discipline .

La nivel naţional sunt disponibile 6.837 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată: 5.945 în mediul urban şi 1.342 în mediul rural.

Lucrările scrise vor fi evaluate în 12 centre de evaluare, constituite pe discipline, la nivel naţional.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 26 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here