3 TINERI CERCETAȚI PENTRU TENTATIVĂ LA FURT CALIFICAT, REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI

0
335

La data de 5 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Caracal, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut 3 tineri cercetați pentru tentativă la furt calificat.

În fapt, la data de 5 iulie, în jurul orei 04:10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi încercat să sustragă o sumă de bani dintr-o sală de jocuri de noroc din municipiul Caracal.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din Cadrul Poliției Municipiului Caracal, care din primele verificări au constatat faptul că 3 persoane mascate ar fi pătruns într-o sală de jocuri de noroc, din localitate, de unde ar fi încercat să sustragă o sumă de bani, din casieria unității.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor și dispunerea măsurilor legale.

Ulterior, în urma activităților investigativ-operative, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Caracal au identificat 2 minori, în vârstă de 17 ani, respectiv 16 ani și un tânăr, în vârstă de 18 ani, toți din municipiul Caracal, bănuiți de comiterea infracțiunii de tentativa la furt calificat.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele celor 3 persoane a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

La data de 6 iulie, cei doi minori au fost prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de aceștia, iar tânărul a fost prezentat Judecătoriei Caracal, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, față de acesta.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here