A început sezonul detașărilor pe litoral, în cadrul MAI. 14 polițiști olteni sunt trimiși la Constanța

0
320

Pentru a-i sprijini pe colegii lor de pe plan local în asigurarea unui mediu fără incidente neplăcute pentru cei care își vor petrece vacanțele la malul mării, sute de polițiști, polițiști de frontieră și pompieri vor fi detașați, vara aceasta, pe litoral. Primele serii de detașați au ajuns deja și sunt la datorie. Lor li se vor alatura și 14 polițiști olteni.

Potrivit IPJ Olt, 14 polițiști din județ sunt împărțiți în două serii, în prima, care va fi în perioada 30 iunie – 2 august, fiind opt, respectiv cinci de la Ordine Publică, doi de la Criminalistică și unul de la Serviciul Rutier, iar în cea de-a doua, ce este între 3 august – 4 septembrie, sunt șase, cinci fiind de la Ordine Publică și unul de la Serviciul Rutier. Cei doi criminaliști olteni, care vor asigura misiuni pe litoralul Mării Negre în prima serie au ca perioade 30 iunie – 16 iulie în cazul primului și 17 iulie – 2 august celălalt.

„În perioada 30 iunie – 4 septembrie, pe lângă dispozitivul de siguranță publică asigurat de structurile teritoriale din Constanța, vor acționa polițiști din cadrul celorlalte inspectorate de poliție județene din țară, de la formațiunile de ordine publică, investigații criminale, rutieră și criminalistică, pentru a acorda sprijin polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța”, se precizează într-un comunicat remis de Poliția Română.

Potrivit aceleași surse, pe durata întregului sezon estival, polițiștii vor acționa pentru combaterea infracționalității stradale, traficului și consumului de droguri, prostituției și proxenetismului.

În plus, polițiștii vor monitoriza permanent stările conflictuale și persoanele cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru a preveni orice acte de violență.

Pentru petrecerea unui sezon estival în siguranță, polițiștii vă recomandă:

– Indiferent de locul în care vă petreceți vacanța, fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece puteţi întâlni persoane rău intenționate!- Când mergeți la plajă, luaţi cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!

– Când parcați autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!

– Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate!

Redactor Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here