OLT: 88% dintre dascăli sunt în grevă

0
1293

Chiar dacă s-a terminat vacanţa de Rusalii, greva continuă în educație. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de creșterile salariale anunțate de autorități.

Mai exact, de cei 1.000 de lei brut lunar de la 1 iunie, pentru personalul didactic daţi prin ordonanţa de urgenţă și de cei 400 de lei pentru personalul ne-didactic nu au fost suficenți pentru a salva anul școlar. Într-un comunicat de presă comun, sindicaliștii din educație au transmis că sunt în continuare dezamăgiţi de banii daţi de autorități, dar mai ales de faptul că salariile lor vor creşte treptat până în 2026. In Olt, ca de altfel și în alte județe, sporadic unii dascăli au anunțat că renunță la grevă, dar numărul acestora este în continuare infim.

Potrivit liderului SIP Olt, Ionel Barbu, din 2639 de membrii de sindicat care au aderat la grevă au renunțat, prin cere scrisă 302 persoane. Astfel, în acest moment in Olt avem 2337 de persoane, personal didactic și nedidactic, sau auxiliar, în greva. Procentual vorbim despre 88,51 % persoane în grevă generală.

Situația devine din ce în ce mai critică. Pentru Evaluarea Națională, pe 9 iunie ar trebui să se termine înscrierea, iar prima probă să fie pe 19 iunie. Iar la Bacalaureat, care are tot 9 iunie ca dată de încheiere a înscrierilor, prima probă ar trebui să fie organizată pe 12 iunie.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here