Un băiețel de 3 ani ne cere să îi dăm o șansă la viață

0
2195

Un copil de doar trei ani are nevoie de ajutorul nostru. In urmă cu o lună și jumătate viața lui s-a schimbat radical. Bogdan, sau Bighi, așa cum îl alintă părinții, va împlini in iulie 4 ani, iar de ziua lui iși dorește să plece din spitalul care i-a devenit “casă” de ceva timp.

Astăzi Bighi trece printr-o nouă operație, a III-a și asta în mai putin de 45 de zile. Copilul a fost diagnosticat cu tumoră cerebrală malignă, ce are dimensiuni giganitice pentru un copilaș de vârsta lui, dar cu toate acestea Bodgan a dat dovadă că este puternic și, de altfel, el este cel care zi de zi, prin exemplul forței lui le dă putere și părinților.

ăiețelul nostru, Bogdan Ștefan Diaconu , în urmă cu 1 lună- jumătate a fost diagnosticat cu tumoră cerebrală malignă de 6/5 cm, o tumoră imensă pentru un copilaș de 3 ani. De atunci au avut loc 4 intervenții, 2 pentru oprirea hidrocefaliei și 2 operații pe creier foarte dificile în care doctorii au depus eforturi uriașe să indeparteze acestă tumoră, din păcate nu au reușit. Riscurile sunt mari ea fiind pozitionată pe zone de importanță vitală ale creierului. Au fost momente critice in această perioadă, dar Bighi (cum ii spunem noi) a reușit cu putere și cu ajutorul lui Dumnezeu să își revină după fiecare operație”, este strigătul de ajutor al mamei lui Bogdan, Ioana Diaconu.

Și pentru a putea lupta cu această boală necruțătoare, Bodgan, are nevoie de noi, de noi toți. Lupta lui înseamnă o operație într-un spital privat din România, iar costurile depășesc 20.000 de euro. Suma aceasta este imensă pentru familia lui, mai ales că după intevenția chirurgicală urmează și alte proceduri medicale ce trebuie urmate în străinătate. Bogdan trebuie să facă și proceduri de chimiterapie, apoi radioterapie cu protoni. Aceasta din urmă se poate face doar în Itatia, Franța, Germania sau Turcia iar costurile sunt calculate in funcție de durata terapiei.

“Astăzi are loc o nouă intervenție într-un spital privat din Bucuresti și tratamentul oncologic la o clinica in Italia, iar costurile sunt foarte mari. Cu ajutorul familiei și al vostru sperăm să strângem banii necesari pentru intervențiile ce vor urma și pentru tratamentul oncologic. Tot ce își dorește Bogdan este să se intoarcă acasa, la frățiorul lui. Își dorește tort de ziua lui, in iulie, nu-i putem promite că o să ajungă acasa, dar vom face tot posibilul să se facă bine’’, spune mama lui Bogdan.

Deși familia locuiește în capitală, comunitatea din Brastavățu, comuna natala a tatălui, Ionuț Diaconu, vrea să fie alături de familie. În doar câteva ore, pe rețelele de socializare strigătul de ajutor al părinților a fost intens distribuit. Inclusiv primarul vrea să se alăture și să demareze o campanie de strângere de fonduri. În toate instituțiile și magazinele din comună vor fi amplasate urne in care oricine poate face o donație oricât de mică.

Primarul face apel la toți oamenii pentru a da o șansă unui copil ce ne demonstrează că este luptător și puternic. Acum depunde de noi toți să îi fim alături.

“Pe Bogdănel îl cunosc foarte bine, este copilul nășicului meu, Diaconu Ionuț (Pepy), un copil minunat care trece prin momente grele. Este un apel disperat al părinților , pentru viața copilului lor, care au nevoie de ajutorul nostru. Nu este doar apelul părinților, este și rugămintea mea către dumnevoastră. Ceea ce pentru noi poate este o sumă mică, neînsemnată , poate însemnă enorm pentru un copil. Fiecare dintre noi își dorește să aibă lângă el copilul, nepotul, părintele, fratele, sora. Acum , noi putem da șansa unor părinți, care trec prin clipe grele, să își țină în brațe ambii băieți. Bodgan este și copilul nostru, al comunității noastre. O comunitate este o mare familie. Vă rog , să fim , acum, familia lui Bogdan și să luptăm pentru el! Să îi dăm forță să lupte, să îi dăm o șansă la viață! Fac apel la fiecare dintre dumneavoastră, numai împreună putem luptă pentru un copil ce este și al nostru! Fac apel la agenții economic din comună să vină în ajutorul acestul copil! Fac apel și la prietenii mei! ”, a declarat Constantin Cici Oprea, primarul comunei Brastavățu.

Dacă vă doriți să îl ajutați pe Bogdan să vină acasă, puteți dona in conturile de mai jos:

  • Titular cont : IOANA DIACONU
  • Cont lei : RO29RZBR0000060024559010
  • Cont euro: RO86RZBR0000060023436470
  • Titular cont : IONUT DIACONU
  • Cont lei : RO20RZBR0000060012589857

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here