Minel Prina a fost reținut la Milano. Vâlcov rămâne de negăsit

0
1428

Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, a fost arestat la Milano. Acesta fusese dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la închisoare în dosarul lui Darius Vâlcov. Fostul edil are de executat o condamnare de 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani în dosarul de corupţie al lui Darius Vâlcov.

Poliția Română l-a dat în urmărire generală, ca de altfel și pe fostul ministru, Darius Vâlcov, în urmă cu o săptămână. Prina a fost oprit de carabinieri in baza mandatului european de arestare emis de autoritățile române. Conform DNA, în perioada aprilie – decembrie 2011, Darius Vâlcov a primit de la Theodor Berna, prin intermediul lui Minel Prina, suma totală de 2.500.000 lei în cinci tranşe, a câte 500.000 lei fiecare.

În plus, în perioada 2012 – 2013, Darius Vâlcov a primit de la omul de afaceri, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 lei. In continuare Darius Vâlcov rămâne de negăsit. Acesta a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și trafic de influență.

Reamintim că, în același dosar, oamenii de afaceri Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu s-au prezentat la sediul IPJ Olt, de unde au fost transportaţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. „La data de 2 mai 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au primit două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de către Tribunalul București, pe numele a doi bărbați, în vârstă de 42 de ani, respectiv 54 de ani, ambii din municipiul Slatina, județul Olt. Bărbatul de 42 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Bărbatul de 54 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Cei doi bărbați s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și au fost transportați la Penitenciarul Craiova, în vederea executării pedepselor privative de libertate”, se arată în comunicatul emis de IPJ Olt, la data de 2 mai.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here