Conducerea CJE Olt discută problemele elevilor cu autoritățile județene

0
1367

Elevii din Olt vor să se implice și să se facă auziți. În ultima perioadă reprezentenții Consiliul Judeţean al Elevilor Olt au avut o serie de întâlniri cu inspectorul general ISJ Olt, Adrian Bărbulete și prefectul județului, Florin Homorean, iar zilele trecute au fost întrevederi și cu Marius Oprescu, președinte al Consiliului Județean Olt.

Temele de discuție au fost diferite dar au vizat problemele cu care se confruntă elevii din județ, și nu numai.

Elevii au vrut să afle de pe de la reprezentantul Guvernului în teritoriu despre acordarea burselor la timp.

“Consiliul Județean al Elevilor Olt a susținut o întâlnire cu domnul Florin-Constantin Homorean, prefect al județului Olt, respectiv domnul Adrian Bărbulete, Inspector Școlar General în cadrul ISJ Olt. Tema principală a discuțiilor purtate este acordarea la timp a burselor către elevi. Printre temele abordate se numără și asigurarea unui mediu propice dezvoltării pentru elevi, lipsa avizelor ISU pentru anumite unități de învățământ, dar și schimbările climatice”, a anunțat președintele CJE Olt, Alexandru Prina.

Discuții despre transportul școlar, decontarea navetei elevilor, precum și siguranța în instituțiile de învățământ au fost purtate cu Marius Oprescu, președinte al Consiliului Județean Olt, Cătălin Ionuț Ivan, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, Adrian Bărbulete, inspector şcolar general în cadrul ISJ Olt și Cornel Motoi, director executiv al Autorității Județene de Transport Olt.

“Discuțiile au evoluat în jurul problemelor identificate de către elevii olteni: transportul școlar, decontarea navetei elevilor, precum și siguranța în instituțiile de învățământ. De asemenea, s-au identificat noi metode de colaborare între reprezentanții instituțiilor prezente și echipa CJE Olt, astfel încât elevii olteni să beneficieze de un mediu școlar de calitate. O primă cale de acțiune comună este reprezentată de organizarea în parteneriat a fazei naționale a ONISP la Slatina. Aceasta va avea loc în perioada 4-7 mai și presupune participarea a peste 200 de elevi și cadre didactice din toată țara. Considerăm că discuțiile au evoluat într-un sens pozitiv, reprezentanții autorităților fiind foarte receptivi la problemele expuse.” declară Alexandru Prina, președintele CJE Olt.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here