Trei proiecte importante pentru viitorul Corabiei

0
1437

Viitorul sună bine pentru corabieni. Asta dacă e să analizăm ultimele trei proiecte aprobate de aleșii locali. Acestea vizează spitalul orășenesc, Liceul “Alexandru Ioan Cuza” și înființarea unui parc pentru producerea de energie electrică din surse solare vor fi menite să contribuie la dezvoltarea economică a orașului. Proiectul care vizează unitatea medicală din oraș va aduce o serie de imbunătățiri la activitatea personalului.

“Consiliul Local Corabia, întrunit astăzi în Ședință Extraordinară, a aprobat încă trei proiecte importante, inițiate de primarul orașului Corabia, ing. Iulică Oane, care vor contribui la dezvoltarea economică și socială a orașului Corabia. – “Digitalizarea Spitalului Orășenesc Corabia” – proiect realizat prin Planul Național de Redresare și Reziliență 2022, Componenta 7- Transformare digitală ,Investiția I 3.3 – Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice, ce permite:

– Implementarea de sisteme informatice spitalicești integrate ( SIS ) pentru conectarea tuturor sistemelor de înregistrare și administrare digitale ,și care ar permite completarea computerizată a comenzii medicului pentru tratamentul pacienților aflați sub îngrijirea sa , astfel ca medicii să acceseze elementele SIS de la pat ; – Digitalizarea interacțiunii cu terți (pacienți ,societăți comerciale ,etc) ; – Digitalizarea fluxurilor interne specifice și instituționale (suport) /digitalizarea proceselor ; – Pregătirea sistemului pentru interoperabilitate cu alte instituții / unități sanitare respectiv pentru integrare / consolidare și replicare date ; – Cursuri de formare pentru angajați “, au anunțat reprezentanții Primăriei Corabia.

După ce în toamnă proiectele privind renovarea energetică a clădirii Liceului Teoretic A. I. Cuza Corabia, precum și de Renovarea energetică a clădirii internatului și cantinei Liceului Teoretic A. I. Cuza au fost aprobate spre finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), acum administrația publică locală vrea să mai depună un nou proiect pentru extinderea aceluiași liceu.

“Extinderea Liceului Teoretic Alexandru Ioan Cuza din orașul Corabia ” proiect realizat prin )Programul Operațional Regional 2021-2027 , Prioritatea 6 -Educație modernă și incluzivă . Obiectiv specific: RSO4.2. Îmbunătățirea accesului la servicii și favorabile incluziunii și de calitate în educație, formare și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurii accesibile, inclusiv prin promovarea rezilienței pentru educația și formarea la distanță și online . Extinderea constă în construcția unei săli de festivități, a încă două săli de clasă și a unui laborator’’ a subliniat aceeași sursă.

Cel de-al treilea proiect aprobat de consilierii locali privește realizarea unui parc pentru producerea de energie electrică din surse solare.

“ Proiectul privind realizarea unui parc pentru producerea de energie electrică din surse solare – Fondul pentru modernizare în România ,Programul-cheie 1:Surse regenerabile de energie și stocarea energie. Acest proiect permite finanțarea pentru realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse solare (sub 1 MW inclusiv și peste 1 MW)”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here