700 de caracaleni vor beneficia de analize medicale gratuite

0
1444

Primăria Caracal continuă campanile dedicate caracalenilor cu venituri mici. Autoritățile locale anunță derularea unui nou program de analize medicale gratuite de care anumiți cetățeni pot beneficia. Totul este co-finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman.

Dacă eşti din Caracal şi ai venituri de maximum 1898 lei/membru de familie, poți beneficia de analize medicale gratuite printr-un proiect co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

“Aproape 700 de pachete de analize medicale sunt oferite gratuit persoanelor apte de muncă, prin proiectul cu finanțare POCU Gal Inima Romanațiului, derulat de Primăria Caracal. Beneficiază de aceste servicii oferite prin caravana mobilă cu medici specializați, angajații / persoanele cu venituri reduse si familiile acestora (cu un venit maxim de 1898 lei pe membru de familie).Pentru informații suplimentare puteți contacta persoana desemnată din Primărie, dna Alina Duică, tel. 0767 503 543’’, se arată în anunțul Primăriei.

Potrivit proiectului sunt vizate 1786 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, iar dintre aceste179 de persoane aparțin minorității rome. Serviciile medicale de care vor beneficia sunt împărțite pe sexul și vârstă, astfel că femeile vor face analize în plus față de bărbați, precum: obstretică ginecologie( consultație, hemoleucogramă, VDRL, HIV, urocultură) și endocrinologie(mamografie și ecografie mamară). Totodată, beneficiarii, atât femei, cât și bărbați, vor putea face următoarele analize :

-medicină internă: consult-diagnoză-tratament și grupă SG și RH

– diabet:glicemie, HbA1c, sumar urină

-pneumologie: consultație RX pulmonar, EX SPUTA BK, HSV, fibrinogen

– cardiologie: consultație, EKG, uree, creatinina, TGO, TGP, colesterol lipidemie, trigliceride

Și copiii vor beneficia de analize precum:

-pediatrie: consult, diagnoză, tratament -diabet: glicemie, sumar urină, HbA1c

Scopul acestui proiect este acela de a combate excluziunea și sărăcia în comunitatea marginalizată din municipiul Caracal și se va derula până la finalul acestui an.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here