Ziua Naţională a Meseriilor la Liceul Tehnologic “Alexe Marin”

0
1682

Ziua Naţională a Meseriilor este sărbătorită, în fiecare an, la 11 martie, lucru marcat întreaga săptămână în liceele tehnologice din județ. Astăzi, Liceul Tehnologic “Alexe Marin” și-a deschis porțile pentru elevii de clasa a VIII-a. Întreaga zi au fost prezentate exemple de bună practică în cadrul liceului, în colaborare cu agenții economici parteneri. Elevii au asistat la activități didactice diverse prezentate de către elevi și cadre didactice, au participat la lucrări de laborator, lucrări practice, jocuri didactice și activități extrașcolare.

Elevi din nouă școli din Slatina și din localitățile limitrofe au trecut pragul liceului, iar meseriile care se învață aici le-au fost prezentate, așa cum le place copiilor, prin joc. Aceștia s-au jucat pe un simulator de vopsire auto sau cu roboții construiți de liceeni.

“Scopul acestui eveniment este de a promova meseriile relevante pentru piaţa muncii, care pot fi alese de către absolvenții clasei a VIII-a, în condiţiile unui traseu profesional sprijinit de liceul nostru, de operatorii economici de pe platforma industrială a municipiului Slatina și de Asociația Specialiuștilor Auto din România. Copiii de clasa a VIII –a au posibilitatea să se joace pe un simulator de vopsitorie auto pus la dispoziție de ASAR și revista Autotehnica, au posibilitatea sa vadă facilitățile pentru calificarea de electricieni susținută de Distribuție Oltenia , dar și să se joace cu roboțeii construiți de elevii din clasa a XII-a”, a declarat directorul Liceului Tehnologic “Alexe Marin”, Valeria Diaconu.

În perioada aceasta și celelalte licee tehnologice își deschid porțile pentru a prezenta oferta educațională. Mâine liceul tehnologic “Petre S Aurelian” va fi vizitat de mai mulți elevi de gimnaziu.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here