“De ziua ta, mămico” – expoziție la Palatul Copiilor “Adrian Băran”

0
1384

Zeci de copii din cadrul Atelierului de pictură pe sticlă de la Palatul Copiilor “Adrian Băran” Slatina au pregătit cel mai frumos cadou pentru mămicile lor. În foierul unității a avut loc cea de a doua expoziție dedicată mamei și semnată de cei mici.

Peste 140 de lucrări au fost admirate și dedicate ființelor dragi.

“Expoziția de anul acesta cuprinde 140 lucrări pe sticlă, cu teme și dimensiuni diferite. Este a doua expoziție realizată de micii artiști. Sunt 43 de copii cu vârste între 5 și 7 ani, foarte mici, dar foarte talentați. Expoziția o închinăm mamelor. Sunt daruri, mărțișoare, putem spune și așa, realizate de mânuțele copiilor . Sunt picture lucrate pe sticlă, în culori de ulei de către mânuțe de copil”, a declarat Iohana Brătoi, profesor al Palatului Copiilor “Adrian Băran” Slatina.

Vernisajul expoziției “De ziua ta, mămico” a fost un adevărat spectacol oferit pe de o parte prin culoare de micii pictori, dar și prin cântec și dans de elevii de la atelierul de Muzică ușoară condus de profesorul Marius Sterie și de cei de la dans modern pregătiți de coregrafa Leliana Maican.

“Palatul Copiilor este o pepinieră de artiști. Fie că vorbim despre atelierele de creație fie că vorbim despre cele de cunoaștere. Aici se invață din plăcere, iar lucrul acesta este remarcat prin premiile câștigate de copii noștri. Noi ne mândrim cu ei pentru că sunt talentați și muncitori. Este un lucru important să își descopere talentul, dar mai important este să îl cultive. De altfel, noi, asta facem aici. Îi ajutăm că crescă, să creadă în ei și în valoare lor. Exemplu este și expoziția dedicată mamei. Sunt lucrările lor, este arta lor, este modul lor de a spune: “La mulți ani, mama!”, a declarat Iliuță Brăileanu, directorul Palatului Copiilor “Adrian Băran ”.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here