La Corabia va fi construit un adăpost pescăresc cu facilități de acostare

0
1114

Pescuitul este o activitate de tradiție la Corabia, iar autoritățile locale vor să îmbunătățească  condițiile de muncă pentru pescarii  comerciali, prin construirea unui adăpost pescăresc cu spații dedicate reparațiilor bărcilor și a instrumentelor specifice de pescuit, pentru adăpostirea pescarilor și depozitarea pe termen scurt a capturii.

Administrația locală a orașului de pe malul Dunării a primit finanțare de la ministerul Agriculturii pentru construirea unui adăpost pescăresc cu facilități de acostare. Valoarea investiției se ridică la suma de 1.845.061,65 lei.

Proiectul a fost depus la Autoritatea de Management pentru POPAM din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

“Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților de pescuit comercial și a siguranței pescarilor din orașul Corabia.

Proiectul își propune să îmbunătățească condițiile oferite pescarilor comerciali, prin construirea unui adăpost pescăresc cu spații dedicate reparațiilor bărcilor și a instrumentelor specifice de pescuit, pentru adăpostirea pescarilor și depozitarea pe termen scurt a capturii.

Pescarii activi vor beneficia de condiții de lucru favorabile, pentru acostarea în deplină siguranță atât a propriilor persoane cât și a ambarcațiunilor /uneltelor/echipamentelor de pescuit comercial, în cadrul punctului de acostare port Corabia – km 630. Pescuitul, este o activitate de tradiție pe plan local și ocupă un loc fruntaș în preocupările comunităților locale din zona pescărească, datorită specificului natural local ce a permis practicarea acestei ocupații, fiind folosite în general ambarcațiuni de pescuit mici’’, au anunțat reprezentanții primăriei Corabia.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here