Rampa pentru lansare la apă a ambarcațiunilor și drum de acces în portul Corabia

0
1382

În Corabia va fi implementat un nou proiect în valoare de peste 2.000.000 lei ce vizeaza portul de la Dunăre.

Cererea de finanțare a proiectului propus de primarul orașului Corabia, ing. Iulică Oane și aprobat de Consiliul Local, cu titlul ,,Rampa pentru lansare la apă a ambarcațiunilor și drum de acces” a fost aprobată de Autoritatea de Management din cadrul Direcției Generale pentru Pescuit ( POPAM). Potrivit primăriei Corabia valoarea totală a proiectului- 2.312.790,90 lei.

“Proiectul își propune să îmbunătățească infrastructura și condițiile de lansare la apă a ambarcațiunilor turistice și de agrement, cu scopul de a facilita dezvoltarea activităților turistice. Prin dezvoltarea activităților nautice, se urmărește o mai bună valorificare a potențialului natural al zonei. Atractivitatea portului turistic Corabia, va fi îmbunătățită deoarece deținătorii ambarcațiunilor acostate aici, vor avea la dispoziție infrastructura de lansare la apă a bărcilor. De asemenea va fi facilitată si lansarea la apă a unei ambarcațiuni ISU’’, au anunțat autoritățile locale.

Pentru atingerea acestor obiective, se propune amenajarea drumului public din beton monolit, pentru a facilita accesul ambarcațiunilor împreună cu mașini și peridoc către malul Dunării și punctul de intrare în apă, respectiv rampa de acces care urmează a fi construită tot din beton. În acest fel va crește atractivitatea orașului Corabia, pentru activități nautice în scop turistic și de agrement.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here