13 percheziții la olteni bănuiți că furau energie electrică

0
1389

Unii olteni au înțeles că trebuie să facă economii la factura de energie elctrică, furând. Doar că polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt au intrat pe fir și le-au stricat calculele. Politistii au facut perchezitii in Brebeni, Crampoia, Caracal, Maruntei, Gavanesti, Piatra Olt si Slatina.

13 mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, din Olt, bănuite de furt și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice au primit undă verde la la procurori.

Potrivit anchetatorilor, din cercetări a reieșit că persoanele ar fi montat în interiorul contoarelor electrice, contra unor sume de bani, un dispozitiv telecomandat, în scopul consumării de energie electrică, din rețeaua publică, fără a fi înregistrat consumul și fără a putea fi facturată cantitatea de energie electrică consumată, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior.

“În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite și au condus 9 persoane la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii’’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Trei persoane din Brebeni, Maruntei si Gavanesti au fost reţinute şi vor fi prezentate instanţei, vineri, cu propunere de arestare preventivă.

Potrvit unor surse ancheta este încă la început. Se pare ca în vizorul polițiștilor numărul oltenilor care fac “economii” furând energie electrică este mult mai mare.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here