Peste 100 de fermieri prezenți în Parcul Tineretului de Ziua Recoltei. Petre Daea este așteptat la Slatina

0
1469

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este așteptat la Slatina.În perioada 7-9 octombrie în Parcul Tineretului va avea loc târgul producătorilor agricoli cu ocazia Zilei Recoltei.

Anul acesta peste 100 de fermieri din județul Olt, dar și din alte zone din țară, sunt așteptați la Slatina.

Evenimentul este organizat de Asociația Tinerilor Fermieri Olt, cu sprijinul Primăriei Slatina și Consiliului Județean Olt.

“Ziua Recoltei este organizată de Asociația Tinerilor Fermieri, în parteneriat cu Primăria Slatina și Consiliul Județean Olt, începând de vineri până duminică, în Parcul Tineretului din Slatina, unde s-a ținut și Oltenii și Restu Lumii. Vor fi prezenți fermieri din județul Olt, undeva la 70-80  de fermieri din Olt, aproape toți au accesat programe europene, ferme de familie sau tineri fermieri, cu diferite produse, de la legume, fructe, brânzeturi, sucuri, tot ce se produce într-o fermă de familie, într-o fermă românească. Mai avem și invitați din alte județe, precum: Palincă de Argeș, cozonac de Botoșani, plăcintă dobrogeană. Vor fi peste 100 de fermieri cu legume, fructe, dar și produse procesate, va fi și un restaurant mobil autorizat unde va fi mâncare, bere. Vom avea și must, un prieten de la Vrancea vine cu două căruțe și prepară must proaspăt. Ne pregătim să iasă ceva extraordinar, pentru că avem produse, avem fermieri pe care trebuie să-i promovăm. Vor fi și pentru copii câteva locuri special amenajate, pictură pe față, desen. CJ Olt ne ajută cu Doina Oltului, pentru că este o sărbătoare autentică a fermierilor și vom avea și muzică adecvată. Astfel, sâmbătă, de la ora 13.00, interpreți de la Doina Oltului, călușari vor urca pe scena ce va fi asamblată în parc. Duminică, la fel, vom avea expoziție cu vânzare până duminică seara târziu. Este un eveniment gândit ca să sărbătorim Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, lege dată în timpul mandatului domnului Alexandru Stănescu, când era președintele Comisiei de Agricultură. Punem față în față producătorii cu consumatorii, să promovăm produsele românești. Sunt și aceste discuții cu criza alimentară, cu acapararea pieței de către importuri, noi ca producători nu putem penetra”, a spus Florin Ciobanu.

La târg este așteptat și ministrul Petre Daea. Șeful agriculturii românești  a mai fost prezent la acest eveniment și în anii trecuți.

Sâmbătă după-amiază va veni și domnul ministru Petre Daea să stea de vorbă cu producătorii, să viziteze standurile și să mai ia pulsul, cum face dumnealui de fiecare dată. Nu știu exact ora, pentru că mai este invitat și în București la câteva  târguri. Avem nevoie de aceste târguri de promovare”, a adăugat Ciobanu.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here