Spitalul Corabia va beneficia de aparatură medicală în valoare de 10 milioane de lei

0
1359

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a semnat 17 contracte de finanţare în valoare totală de peste 144,65 milioane lei, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. Printre acestea se numără și proiectul care vizează imbunătățirea infrastructurii medicale a spitalului Corabia și care are o valoare de 9.898.319,85 lei, inclusiv TVA.

Astfel se asigură finanțarea pentru modernizarea infrastructurii spitalicești mult afectată, începând cu anul 2020, urmare a efectelor generate de criza sanitară.

“Am semnat zilele acestea contracte de finanțare pentru a răspunde nevoii de creștere a siguranței pacienților din unitățile spitalicești publice care utilizează fluide medicale. MIPE, pentru a asigura finanțarea integrală a proiectelor depuse, a supracontractat alocarea inițială a apelului de proiecte de 50 milioane euro, până la 150 milioane euro, iar ulterior a suplimentat bugetul până la 173 milioane euro. Finanțarea proiectelor destinate instalării de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, precum și de reabilitare, modernizare sau extindere a infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și a infrastructurii de fluide medicale, este asigurată prin POIM 2014-2020 în cadrul axelor prioritare AP 9, din FEDR și AP 10, din REACT-EU”, a declarat Carmen Moraru, secretar de stat, MIPE.

Potrivit autorităților locale din Corabia:” investițiile în infrastructura sanitară vor asigura îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate, și la creșterea eficienței îngrijirii spitalicești’’ Conform proiectului, pentru alimentarea spitalului cu fluide medicale, se propune o instalație de producere și distribuție fluide medicale, oxigen, aer comprimat și vacuum, compusă din:

  • – stație de producere oxigen medical;
  • – stație de producere aer comprimat medical:
  • – stație de producere vacuum medical;
  • – trasee noi de distribuție din țeavă de cupru DHP;
  • – 8 tablouri de alarmare;
  • – 127 posturi finale de distribuție, dotate cu oxigenatoare și aspiratoare pe vacuum, pentru secțiile de spitalizare, CPU,ATI și Bloc Operator;
  • – 6 sisteme de monitorizare senzoriconcentrație oxigen în spital.

Celelalte contracte asigură finanțări pentru: Institutul Oncologic Prof.dr. A. Trestioreanu, Spitalul Municipal de Urgență Moinești, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” – Galați, Spitalul Orășenesc Pucioasa, Spitalul Orășenesc Horezu, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Buna Vestire – Galați, Spitalul Sf. Spiridon din Iași, Spitalul Municipal Câmpulung/Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, Spitalul Orășenesc “Ioan Lascăr” Comănești, Spitalul Municipal Mediaș, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Institutului Regional de Gastroenterologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, Spitalul Municipal Orşova, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf Andrei”, Valea Iașului.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here