Angajații ALRO nu renunță. Sute de oameni ies în stradă

0
1339

700 de angajați ALRO sunt în șomaj sau în șomaj tehnic, iar 400 vor protesta mâine în fața Ministerului Energiei. Preşedintele Sindicatului Aluministul, Constantin Popescu, spune ca uzina de la Slatina a redus producţia cu 70% din cauza preţului mare la energie.

Din primavară și până la această dată compania a închis trei secţii de electroliză.

“Numai la ALRO S.A am redus producția cu 70%, avem 700 de oameni în șomaj si șomaj tehnic urmând ca până la sfârșitul anului încă 1500 de oameni să părăsească întreprinderea. La Alum Tulcea societatea al cărei acționar majoritar este ALRO S.A am închis activitatea și peste 570 de oameni sunt în șomaj. Solicităm Primului Ministru domnul Nicolae Ciucă, Ministrului Energiei domnul Virgil Popescu să explice națiunii române care sunt motivele care au generat scumpirea prețurilor la energie electrică și gaze naturale (ce a stat la baza majorării acestora). Dorim revenirea prețurilor la energie electrică și gaze naturale atât pentru industrie cât și pentru populația din România, la prețurile existente înaintea acestei majorări pe care o considerăm nejustificată”, se arată în comunicatul transmis de sindicate.

La protestul de mâine, din capitală, vor participa angajați de la Slatina și Tulcea, afiliați Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor “Metarom”, Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului, Sindicatul Alro Product şi Sindicatul Alum Tulcea.

Peste 120 de ONG-uri și-au exprimat sprijinul de susținere a revendicărilor solicitate de FSS METAROM și Sindicatul Liber ALUMINISTUL.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here