Medicii recomandă purtarea măștii de protecție în școli

0
1404

Astăzi a început școala fără restricții, dar cu toate aceste măsurile impuse de pandemia COVID rămân la nivel de recomandări.

Faptul că număru infectărilor cu COVID a crescut alarmant a determinat medicii să recomande folosirea în continuare a măștilor de protecția. Mai ales că suntem într-o perioada a virozelor și infecțiilor respiratorii.

“Recomand folosirea în continuare a măștilor de protecție. În modul acesta ne protejăm de COVId dar și de enteroviroze. Este sezonul lor , iar la cabinetul medical jumătatea dintre cazurile prezentate sunt enteroviroze, jumătatre intercurenți respiratorii”, a declarat medicul Dorian Costescu.

Totodată, recomadarea vine și din partea ISJ Olt. Inspectorul general, Adrian Bărbulete a subliniat faptul că până la acestă dată, în școlile din Olt, nu sunt întregistrare cazuri de COVID. “După cum știți ministrul Educației a dat dispoziție ca deschiderea anului școlar să se facă ca înainte de pandemie, urmând ca în zilele următoare fiecare unitate de învățământ să își gestioneze la nivelul structurii ceea ce vor face în continuare. Dacă este vorba de recomandare, o luăm și noi ca recomandare. Din datele pe care eu le dețin la acest moment nimeni din cadrul învățământului nu ar putea să nu vină la școală din cauza COVID”, a declarat Bărbulete.

Potrivit DSP, la nivelul județului rata de infectare este de 1,56 la 1000 de locuitori.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here