Cum a fost sanctionat un barbat care nu a oprit la trecerea cu calea ferata

0
379

Poliţiştii Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt au desfășurat activități pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică în stațiile de cale ferată, din județul Olt și în trenurile de călători, precum și pentru prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată. În cadrul activităților, polițiștii au legitimat peste 120 de persoane, fiind verificate și controlate și aproximativ 100 de autovehicule. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 14.000 de lei, dintre care 37 în conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și o sancțiune la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare.De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut patru permise de conducere și un certificat de înmatriculare și au confiscat doi metri cubi de material lemnos. Totodată, conducătorii auto au fost informați cu privire la necesitatea respectării normelor privind circulația pe drumurile publice, la trecerile la nivel cu calea ferată, iar călătorii din stațiile de cale ferată și trenurile de călători au primit sfaturi și recomandări preventive, pentru o călătorie cu trenul în siguranță.Astfel de activități ale polițiștilor Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt se vor desfășura în continuare și au ca scop menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, atât în stațiile de cale ferată, din județul Olt, cât și în trenurile de călători, dar și prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată.

RECOMANDĂRI PENTRU O CĂLĂTORIE CU TRENUL ÎN SIGURANŢĂ:

  • Nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!
  • Nu consumaţi băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!
  • Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!
  • La urcarea şi coborârea din tren, supravegheaţi atent bagajele şi buzunarele!
  • La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!
  • Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!
  • Cereţi să vi se prezinte, şi verificaţi cu atenţie, legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte!
  • Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători!

La data de 23 iulie 2022, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Piatra-Olt au depistat la trecerea la nivel cu calea ferată, din orașul Piatra Olt, pe Drumul Național 64, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din județul Vâlcea, în timp ce conducea o autoutilitară fără a opri pentru a aștepta trecerea trenului, deși semnalele cu lumini roșii și sonore erau în funcțiune. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.450 de lei, iar ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 120 de zile. Tot la data de 23 iulie 2022, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Caracal, în timp ce desfășurau activități specifice la trecerea la nivel cu cale ferată pe Drumul Județean 642, între localitățile Fărcașele și Dobrosloveni, au depistat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Dobrosloveni, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 2 metri cubi de material lemnos, specia stejar, fără a deține documente de proveniență a materialului lemnos. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea materialului lemnos, ce a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Caracal.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here