ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE A VIOLENȚEI DOMESTICE, ÎN JUDEȚUL OLT

0
398

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai structurilor de ordine publică și siguranță școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat marti, 24 mai, activităţi, pentru prevenirea violenței domestice. Activitățile au avut ca scop promovarea programelor/campaniilor de prevenire a violenței domestice reprezentată prin orice agresiune fizică, psihică, sexuală sau economică, săvârșită cu intenție de către un membru al familiei, împotriva altui membru al aceleiași familii, fiind purtate discuții cu cetățenii, atât din mediul urban, cât și din mediul rural. Astfel, polițiștii i-au informat cu privire la prevederile legale, în domeniul violenței domestice, cu accent pe modalitatea de sesizare și condițiile de emitere a ordinului de protecție. De asemenea, în intervalul orar 17:00-18:00, în Parcul Tineretului, din municipiul Slatina, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat și desfășurat activități artistice cu copiii care activează la Palatul Copiilor ”Adrian Băran” din localitate, dar și cu membri ai Școlii de Dans MGV. Totodată, a fost organizat și un cross cu premii la care au participat elevi din cadrul mai multor școli gimnaziale, din municipiul Slatina. La final, toți participanții la cross au fost câștigători și au primit diplome de participare și dulciuri.  În cadrul acestor activități, poliţiştii au împărțit flyere și broșuri cu mesaje concrete de informare, cu privire la cauzele şi consecinţele violenței domestice, precum şi îndemnul de a nu rămâne în pasivitate şi de a lua atitudine, conform legislaţiei în vigoare. Printre invitații care au participat la această activitate, enumerăm: regizorul și cercetătorul științific Daniel Nițoi, actorul Tudorel Filimon, domnul George Smarandache – directorul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, dar și reprezentanți din cadrul mai multor instituții și autorități, din județ. Activitățile, din municipiul Slatina, au fost desfășurate cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, Primăriei Municipiului Slatina, dar și cu sprijinul societăților comerciale DODOLINO HAPPY LAND și COCA-COLA – HBC Romania.

Dacă eşti victima violenţei domestice …

  • – depune o plângere la poliţie!
  • – prezintă-te la Serviciul de Medicină Legală pentru eliberarea unui certificat medico-legal!
  • – în cazul în care sunt implicaţi copii, adresează-te Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului!
  • -cere ajutorul instituțiilor și organizaţiilor care oferă sprijin, consiliere şi adăpost (poţi afla datele de contact ale acestora de la preot, poliţist, asistent social)!
  • – NU ÎŢI RETRAGE PLÂNGEREA, amăgindu-te că lucrurile se vor schimba în bine!

Săptămâna Prevenirii Criminalității va continua cu serii de activități informativ-preventive, în fiecare zi, fiind abordate subiecte pe teme distincte.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here