Lucrările de pe Tronsonul 3 al DEx 12 sunt în grafic

0
1538

După ce în urmă cu trei săptămâni lotul 1 din Tronsonul 2 al drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești a fost deschis traficului, iar cel mai probabil la finalului lunii viitoare și lotul 2 va fi dat în folosință, muncitorii de la UMB, dar și utilajele se mută treptat pe șantierul de pe Tronsonul 3.

Încet-încet și această porțiune din DEx 12 capătă contur. Potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere stadiul fizic al lucrărilor este de 23%.

Tronsonul 3 tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș. “1.000 de persoane, 300 de echipamente și utilaje, 23% stadiu fizic. Așa arăta astăzi (luni, 9 mai), în câteva cifre și imagini, Tronsonul 3 al DEx 12 Craiova – Pitești, Valea Mare – Colonești. Tronsonul 3 are o lungime de 31,75 kilometri și are o valoare de execuție a proiectului de 670,71 milioane lei fără TVA”, au anunțat reprezentanții CNAIR pe pagina de facebook.

Drumul expres Craiova-Slatina- Piteşti are o lungime totală de peste 121 km şi câte două benzi pe sens. În 2024 se va putea circula, promit autorităţile, pe toate cele patru tronsoane ale primului drum expres din România. Valoarea contractului este de 1,45 de miliarde de lei. Viteza cu care vor putea rula șoferii este de până la 120 km/h.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here