DASIP va reabilita alte 6 străzi, iar una va fi construită de la 0

0
1374

Primăria Slatina va reabilita alte șase străzi din oraș. Lucrările de modernizare vor fi făcute de către Direcția pentru Administrarea Străzilor și Iluminat Public.

În cadrul următoarei ședințe a Consiliului Local, aleșii slătinenilor vor avea în mape proiectul cu avizarea lucrarilor de interventii și Indicatori Tehnico – Economici pentru 6 obiective de investitii privind reabilitare/modernizare carosabil si trotuare.

Conform proiectului urmează să fie reabilitate străzilor Viilor și Salcamului – drum lateral, dar și modernizarea străzilor Gr. Alexandrescu – zona balast, Scolii, Salciilor și Corcodusului.

Conform aceleași surse, aceste lucrări sunt necesare ‘pentru îmbunătăţirea traficului rutier şi pietonal la nivelul municipiului Slatina; – ca prin extinderea zonei intravilane a municipiului apar cartiere noi ale caror strazi de acces necesita modernizare dupa introducerea retelelor de utilitati; – faptul ca pe raza municipiului Slatina exista strazi degradate nemodernizate, la nivel de balast (str. Salcamului-tronson drum lateral, str. Gr. Alexandrescu-drum lateral, str. Scolii, Salciilor, Corcodusului); – faptul ca unele strazi de pe raza municipiului au iest din perioada de garantie, iar la momentul actual se prezinta intr-o stare foarte degradata (str. Viilor-beton degradat); – configuraţia degradată a celor 6 obiective care trebuie să fie unitară şi totodată în strânsă legătură cu imaginea strazilor din zona care sunt deja reabilitate/modernizate: str. Eroilor, Gr. Alexandrescu-drum principal, str. Salcamului-drum principal, Manastirii, Lacului, Zorilor, Prunilor, Dealul Viilor; – necesitatea imbunătăţirii aspectului si viabilităţii străzilor din municipiul Slatina, conservarea şi adaptarea sistemului rutier şi de siguranţă a circulației, precum si traficul şi factorii de mediu la care sunt supuse sau vor fi supuse străzile în perspectivă’’

Un alt proiect ce implică construirea de la 0 a unei străzi va ajunge pe masa consilierilor locali. Vorbim despre drumul de legatură între străzile Milcov și Poenii” Lucrările vor fi făcute de DASIP și au o valoare de 8.141.034,260 lei fara T.V.A. Noua rută va prelua traficul greu de pe străzile Drăgănești și Ecaterina Teodoroiu, singurele care în acest moment fac legătura dintre oraș și zona industrială.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here