Elevii de la “Alexe Marin” spun ”NU” războiului. La Slatina a fost marcată ”Ziua Internațională a Umanității”

0
976

Astăzi, în Liceul Tehnologic “Alexe Marin” din Slatina a fost marcată ”Ziua Internațională a Umanității”. Proiectul educaţional se desfășoară în parteneriat cu Wellbeing Institute și Transylvania College din Cluj-Napoca și are oboiectiv solidarizarea cu populația din Ucraina, afectată în mod direct de urmările războiului.

„Ziua Umanității” (Humanity Day) este o inițiativă internațională a elevilor de la Transylvania College din Cluj Napoca care, împreună cu celelalte Școli ale Încrederii din România (printre care se numără și liceul nostru), transmit mesajul: “Copiii doresc pace!”

“Scopul proiectului constă în creșterea nivelului de conștientizare asupra situației prezente din Ucraina, din țara noastră și din întreaga lume. Elevii și profesorii liceului nostru sunt alături de cei care suferă în aceste vremuri cutremurătoare pentru umanitate. Conflictul sângeros din Ucraina şi agresiunea armată împotriva unei ţări suverane sunt realităţi dureroase, la care noi, toți din școală, nu putem rămâne indiferenți. Este unul dintre acele momente când viziunea noastră trebuie să capete consistenţă.Ne delimităm de orice opinie care promovează violenţa, xenofobia, agresiunea, soluţiile militare în locul diplomaţiei. Respectul nostru faţă de victime este necondiţionat şi ajutorul acordat va fi neîntârziat. Puterea exemplului este esenţială pentru salvarea de vieţi. Ziua Umanității – încă o lecție prețioasă, valabilă pentru fiecare zi din devenirea noastră. Da, copiii înțeleg mai bine sensurile cuvântului UMANITATE decât adulții. Este vorba despre ajutor, acceptare, implicare, toleranță, compasiune, iubire și nu în ultimul rând despre PACE’’, a declarat directorul unității de învățământ, Valeria Diaconu. „Ziua Umanității” este o inițiativă cu impact global, care implică aproape 5000 de școli din întreaga lume și aproape 3 milioane de elevi, gândit de către copii pentru copiii din Ucraina și profesorii din țara vecină și are ca scop strângerea unei sume de 250.000 de euro pentru a-i ajuta, pentru a susține eforturile de educație și pentru a-i sprijini în integrarea lor aici, în școlile din România.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here