Crucea Roșie Olt și Asociația “Pro-Voluntariat” și-au dat mâna pentru Ucraina

0
959

Campania Crucii Roșii Olt de sprijini Campania Națională care intervine în criza umanitară din Ucraina continuă. Astăzi un nou transport umanitar va fi pregătit de volutarii de la Crucea Roșie și Asociația “Pro-Voluntariat”.

Pana acum cei 15 volutari ai Asociației “Pro Voluntariat” au reușit să strangă donații de la mai multe societăți comerciale, dar și angajați ai firmelor de pe Platforma Industrială a Slatinei.

“Până acum am dus materiale sanitare, produse de igienă personală pentru adulți și copii, saci de dormit și alimente. Astăzi continuă cu un nou lot de alimente. Ne-au ajutat cei de la Pirelli și angajați ai unor firme de pe Platforma Industrială”, a declarat președintele Asociației, Kalman Szocs.

Voluntarii Asociației vor sa iși indrepte atenția in perioada următoare și asupra refugiaților ucrainieni care au ajuns în Olt.

“Mai avem bănuți și vrem să facem ceva și pentru refugiații de aici, din Olt. Sunt foarte multe nevoi și încercam, cât putem să le rezolvăm”, a conchis Szocs.

Alături de Crucea Roșie Olt, în acestă campanie, s-au alăturat și alte instituții.

“De la începutul conflictului armat din Ucraina voluntarii Crucii Rosii Olt au lucrat intens, au preluat, au sortat, au evaluat, au împachetat, au cântărit și sigilat 10 paleți de produse care au fost transportați săptămâna trecută în Ucraina. În ultima perioadă am primit și sprijinul financiar al Serviciului Județean de Ambulanță Olt și al Inspectoratului Județean de Poliție Olt. Datorită donațiilor angajaților proprii, fonduri care vor fi utilizate în achiziționarea de produse de cazarmament, produse pentru copii și hrană greu perisabilă pentru următorul transport umanitar către Ucraina. De asemenea, am sprijinit cu produse alimentare, dulciuri, medicamente și hrană pentru căței familii ucrainene cazate în județul Olt. Campania „Umanitatea nu are granițe” a Crucii Roșii Române va continua în județul Olt, deoarece criza umanitară din Ucraina se accentuează.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here