Oprescu:” Creșterile sunt datorită crizei create de războiul din Ucraina , dar nu înseamnă întreruperea și că nu vom mai avea combustibil”

0
306

Isteria de seara trecută din benzinării au fost comentată și de președintele PSD Olt, Marius Oprescu. Acesta consideră că lipsa de comunicare sau de reacție a ministrului Energiei a creat această iesterie în rândul românilor.

“Așa pare, așa se vede și de la televizorul meu, să știți. Pare depășit de-a dreptul. Da, trebuia să iasă mai repede să anunțe că suntem pregătiți să avem la dispoziție… Aceste influențe au venit din afară, vecinii noștri unguri, deja având o problemă cu aprovizionarea, au limitat, au început să limiteze cantitățile care le dau la fiecare mașină. Și probabil treaba asta a pătruns ușor-ușor și e de ajuns, în ziua de azi, pe Facebook, dacă vede cineva o filmare cu coadă că a doua zi crește prețul…Creșterile sunt, e adevărat, datorită crizei create de războiul din Ucraina va fi o creștere clară a combustibilului la pompă, dar nu înseamnă întreruperea și că nu vom mai avea combustibil’’, a declarat Oprescu.

Șeful social-democraților l-a dat exemplul pe ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, care a dat asigurării pentru siguranța alimentară.

“Să știți, criza din domeniul combustibililor a fost creată și de depozitari, pentru că n-au mai dat drumul al combustibili, știind că urmează să se scumpească. De ce să vând astăzi cu 6 lei dacă știu mâine va fi 8,5 lei. Și atunci l-au ținut în depozit și au mărit ei artificial nu stocurile, profitul, pentru că ei au luat la un moment dat cu 5 lei. În loc s-o pună ieri cu 6,5 lei, vă dau un exemplu teoretic, o vinde astăzi, după 24 de ore, cu 8 lei și ceva, nu? Nu cred că în domeniul alimentar pot fi anumite sincope și create artificial de către lumea panicată, pentru că, în orice domeniu, dacă îți pierzi încrederea și nu venim să le spunem oamenilor că nu se pune problema unor crize alimentare, în orice domeniu, ați văzut, și în domeniul bancar, când s-a creat o panică și ați văzut că se duc să-și scoată banii de la bancă, banca e nenorocită, ați văzut că nu poate să țină decât dacă intervine Banca Națională și spuen – domnule, nu are probleme! Așa și în domeniul… Cred că vom reuși să gestionăm,ăot apărea mici sincope, dar în general Românai fiind o producătoare de aliemnte vom reuși să gestionăm această criză. L-am și văzut pe domnul ministru Chesnoiu ieșind de fiecare dată și anunțând că nu sunt probleme în moementul de față. A ieșit zilnic și a spus treaba asta, lucrurile deja persistă de vreo două săptămâni, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina au persistat: vom avea probleme cu energia, cu combustibilii, cu alimentele, știiind că și Rusia și Ucraina sunt doi mari producători de grâu”, a declarat Oprescu.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here