ALRO MAI ÎNCHIDE O HALĂ

0
2427

Începând de mâine se închide Hala nr. 9 a ALRO. Angajații nu vor fi trimiși în șomaj tehnic, ci vor fi redistribuiți în celelalte hale ale uzinei.

Încă de la finalul anului trecut reprezentanții ALRO a anunțat că uzina riscă să se închidă din cauza prețului la energie. Mai mult, săptămâna trecută angajații Alro s-au strâns în fața Prefecturii Olt. În acest timp ministrul energiei anunța pe pagina sa de socializare că a salvat ALRO.

“Alro Slatina va avea parte de sprijinul meu! Astăzi am avut o întâlnire cu liderii sindicatului Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi Sindicatul Alroproduct pentru a le transmite că îi voi sprijini să reia producţia. Totodată, alături de colegii din Guvern la sfârşitul anului am modificat cadrul legislativ cu privire la posibilitatea incheierii contractele Bilaterală bursiere şi extrabursiere. Mai mult chiar, companiile producătoare de stat au obligaţia ca minim 40% din producţie să o vândă în afara pieţelor PZU, ID şi echilibrare astfel încât va fi energie disponibilă pentru consumatorii industriali. În plus, vom asigura o predictibilitate a preţului pe termen lung. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

De partea cealaltă, sindicaliștii susțin că pe piață nu mai există energie electrică. Totodată, sindicaliștii cer premierului remanierea ministrului Energiei. Acestia îl consideră:”toxic pentru economia țării”

Cu toate acestea, până în acest moment, deja au fost oprite 90 de cuve din cele 600 existente. Potrivit unor reprezentanți ai uzinei din Slatina, dacă uzina nu va reuși să cumpere energie la un preț rezonabil, va începe procesul de închidere a 60 la sută din producția de electroliză.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here