PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA INFRACŢIUNII DE EFECTUARE DE OPERAŢIUNI CU ARTICOLE PIROTEHNICE, FĂRĂ DREPT.

0
514

Aproximativ 950 de kilograme de articole pirotehnice ridicate de poliţişti. În această dimineaţă, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat 2 percheziții domiciliare, în localitatea Stoicănești, județul Olt, pentru documentarea activității a doi bărbați, din localitate, bănuiți de comiterea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept. În urma perchezițiilor efectuate, poliţiştii au descoperit cantitatea de aproximativ 950 de kilograme de articole pirotehnice, deținute fără drept, în vederea comercializării, care a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, urmând ca la finalizarea acestora, să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă. Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

* Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

– Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept;

– Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile T1 și P1 către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani;

– Comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Se recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale în domeniul materiilor explozive!

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here