Sute de viroze și pneumonii în Olt. 0 cazuri de gripă

0
899

Direcția de Sănătate Publică a raportat aproximativ 700 olteni care au contactat infecții de sezon sau pneumonii. Dintre aceștia 66 au forme mai grave și au fost internați in spital pentru tratament. În acest context, în județ a sosit o nouă tranșă de vaccin antigripal.

Concret, potrivit DSP Olt:”în săptămâna 06- 12.12.2021, la nivelul jud. Olt s-au înregistrat 417 cazuri de Infecții respiratorii acute cu 11 internari și 273 cazuri de Pneumonii cu 55 internări.” Cei mai mulți pacienți sunt copii și tineri. Medicii recomandă imunizarea antigripală.

“ Pentru sezonul rece 2021- 2022, D.S.P. Olt a catagrafiat 49.393 persoane, considerate la risc si care doresc sa se vaccineze antigripal. Până în acest moment, în Depozitul Antiepidemic al D.S.P. Olt au intrat 41.275 doze de vaccin gripal tetravalent ( produs biologic monodoză cu 4 valente VAXIGRIP TETRA), care a fost distribuit unităților medicale vaccinatoare”, se arată în comunicatul DSP Olt. Totodată, medicii subliniază faptul că cele două vaccinuri pot fi făcute simultan. “Vaccinare antigripală poate fi efectuată concomitent cu vaccinarea anti- Covid 19. Dacă cele 2 produse nu au fost administrate simultan, nu se impune un interval minim intre cele 2 administrări”, se arată în aceeași sursă.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here