„Toată școala citește!” la “Ștefan Protopopescu”. Școala a devenit pentru 10 minute o mare sală de lectură

0
1970

Campania ”Toată școala citește”, inițiată de Anca Tîrcă, specialist în educație, a ajuns și la Școala “Ștefan Protopopescu” prin inițiativa mai multor cadre didactice. Începând de săptămâna aceasta elevii și dascălii Școlii “Ștefan Protopopescu” pentru 10 minute își opresc activitatea pentru a citi: de la elevi, profesori și director până la personalul nedidactic, toți cei implicați o să facă parte din tărâmul imaginativ al cărților.

“Am aflat despre această campanie la “Academia de Leadership” și ne dorim ca prin aceasta să exersăm, împreună cu elevii noștri, pentru a forma obișnuința de a citi. Lectura aduce cu sine o multitudine de avantaje: îmbogățește vocabularul, dezvoltă capacitatea de atenție și concentrare, stimuolează creativitatea, favorizează înțelegerea, stimulează dezvoltarea socială și emoțională, susține cultivarea răbdării și oferă lecții de viață”, a declarat directorul Mihaela Pirnă.

În primele zile ale campaniei au participat o parte dintre elevi, dar profesorii speră ca prin exemplul dat să li se alăture toți elevii. “Acest proiect este binevenit. În prima zi au participat toți profesorii și o parte din elevi. Cei care au trișat sunt sigură că în timp ni se vor alătura. Regula este să citească orice, mai puțin manualul. Își pot aduce cărți, reviste”, a completat Pirnă.

Acest proiect va da naștere altor activități ce vor avea în plan central lectura. “Vrem să facem în fiecare clasă o mini-bibliotecă. Acum am lansat și Campania “Donează o carte” prin care vom dota aceste colțuri de lectură. Avem multe idei și așteptăm să vedem cum putem să le punem în aplicare”, a conchis directorul școlii.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here