Marius Oprescu: Dacă PNL-ul insistă să ia în Ardeal atât prefecții, cât și subprefecții, în sud, PSD să ia la fel atât prefecții, cât și subprefecții

0
1562

După ce noua Coaliție de guvernare și-a împărțit ministerele, acum se poartă negocieri pentru funcțiile de secretari de stat și prefecți și subprefecți.

În cee ce privește împărțirea funcțiilor de prefecți, unul dintre scenariile discutate este ca partidul care conduce Consiliul Județean să dea și prefectul. Asta ar însemna că, la Olt, nu vom asista la prea multe schimbări, dat fiindcă unul dintre locurile de subprefect este liber.

Dar acest scenariu nu este agreat în toate județele, inculsiv în Olt. Potrivit președintelui PSD Olt, Marius Oprescu, social-democrații sunt deschiși la negocieri.

Sunt discuții la București. Încă nu s-a închis negocierea pe prefecți și subprefecți, dar există șanse mari ca, dacă PNL-ul insistă să ia în Ardel atât prefecții, cât și subprefecții, și județele din sud sau județele din bazinul electoral PSD să ia la fel atât prefecții, cât și subprefecții, la PSD. Nu s-au terminat negocierile, n-aș putea să vă spun, în momentul de față, dar sunt șanse foarte mari să se întâmple acest lucru. Nu ne dorim asta, nu ne dorim să luăm toate funcțiile. Știți foarte bine că eu am fost adeptul democrației și împărțirii puterii în societate, dar, din păcate, dacă PNL-ul susține treaba aceasta, va trebui să acceptăm, și este posibil să avem acest lucru”, a declarat Oprescu.

Cel mai probabil de Crăciun vom avea noile numiri pe funcții.

Că este vorba despre prefect sau subprefect, PSD Olt are la această dată oameni pregătiți să ocupe funcțiile respective.

Partidul Social Democrat Olt are tot timpul o rezervă de cadre, bună, cum am avut de fiecare dată, și bineînțeles că vom fi în stare să facem aceste numiri, dar să ajungem acolo. Bineînțeles că avem și noi diviziunea noastră pentru acest lucru. N-o să stăm să ne trezim că în urma negocierilor avem aceste funcții, avem diviziunea noastră, avem strategia noastră, când ele vor fi definitive, ne vom strânge cu colegii și vom stabili ce avem de făcut”, a completet președintele CJ Olt.

La nivel național, PSD a mai primit în urma negocierilor 42 de posturi de secretar de stat. Oltul în acest moment are în cabinetul Ciucă un post de ministru, lucru ce bochează drumul unor social –democrați olteni către aceste funcții.

Cred că nu s-a finalizat nici acest lucru, deci, noi avem un număr de 42 de secretari de stat, dar configurația trebuie făcută și pe ministere, fiecare secretar de stat ce minister ia. Deocamdată nu știu ca aceste negocieri să fi fost finalizate, altfel începeau numirile. Ca regulă, secretar de stat nu cred că vom mai avea, pentru că s-a stabilit ca organizațiile care au miniștri să nu mai ia secretari de stat. Bineînțeles că ne vom dori să luăm alte funcții, sunt șefi de Agenții Naționale , adjuncți în Agenții Naționale, subsecretari de stat, altceva. Aceasta a fost regula stabilită și bineînțeles am fost de acord cu ea”, a subliniat Oprescu.

După aceste schimbări sunt așteptate și noi numiri în celelate instituții subordonate fiecărui minister. Potrivit președintelui PSD Olt numirile pe aceste funcții nu se vor face exclusiv după criteriul politic.

Celelalte instituții nu sunt funcții politice, deci nu putem vorbi de aceste lucruri, ca o negociere în cadrul partidului, cine ia și cine nu ia. Nu, dar ne vom opune rămânerii în funcții a unor persoane incompetente, atât. Deci, nu este vorba de partidul din care provin”, a conchis Marius Oprescu.

Redactor :Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here