OLT: O nouă tranșă de vaccin anti-gripal a ajuns în cabinetele medicilor de familie

0
983

Oltul a primit o nouă tranșă de vaccin anti-gripal. Potrivit DSP Olt, pentru sezonul rece 2021- 2022, D.S.P. Olt a catagrafiat 49.393 persoane, considerate la risc si care doresc sa se vaccineze antigripal.

Medicii de familie urmează să primescă peste 14.000 de doze pentru a continua vaccinarea anti-gripală. „Până în acest moment, în Depozitul Antiepidemic al D.S.P. Olt au intrat 26.655 doze de vaccin gripal tetravalent ( produs biologic monodoza cu 4 valente VAXIGRIP TETRA), care a fost distribuit unităților medicale vaccinatoare.O nouă tranșă de vaccin gripal a intrat în Depozitul Antiepidemic al D.S.P. Olt, respectiv 14. 620 doze, care va fi distribuit tuturor cabinetelor de medicină de familie”, se arată în comunicatul emis de DSP Olt. Medicii recomandă ca cele două vaccinuri să fie administrate simultan.

“ Vaccinare antigripală poate fi efectuată concomitent cu vaccinarea anti- Covid 19. Dacă cele 2 produse nu au fost administrate simultan, nu se impune un interval minim între cele 2 administrări”, se precizează în aceelași comunicat . Pentru limitarea răspândirii infecțiilor virale, inclusiv gripă, D.S.P. Olt recomandă:

  •  Evitarea, pe cat posibil, a aglomerărilor umane și a contactului cu persoanele bolnave;
  •  Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea bolilor respiratorii,
  • Folosirea batistei de unică utilizare;
  • Respectarea măsurilor de igiena individuală- spălarea pe mâini cu apă și săpun ori de câte ori este nevoie;.
  • Respectarea unui regim sănătos de viață- alimentație bogată în legume și fructe;
  • Adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului.
  • Menținerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate.
  • Evitatea automedicației și prezentarea la medicul de familie în cazul apariției unor semne/simptome compatibile cu gripa.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here