Artiștii de la ”Eugen Ionescu” au fost premiați. Zeci de copii au demonstrat că sunt talentați

0
2104

Zi excepțională la școala “Eugen Ionescu”. Peste 60 de elevi creativi și talentați au fost premiați în cadrul unei gale organizate pentru ei.

În ultima perioadă, în cadrul unității de învățământ s-au desfășurat două concursuri ce au implicat elevii talentați atât în arta recitării, cât și a desenului.

Concursul de recitări “Serile de sidef “ și cel de pictură “Costume, persoane, personaje” sunt organizate în parteneriat cu Biblioteaca Județeană “Ion Minulescu”, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, Socitatea culturală ”Eugen Ionescu” și Clubul Soroptimist Slatina.

Concursul de recitări “Serile de sidef “ a ajuns anul acesta la cea de a IX-a ediție și s-au înscris 68 de participanți. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni. Cei mici au avut de recitat o poezie din lumea celor care nu cuvântă, iar cei din clasele a III-a și a VI-a au avut de recitat o poezie din volumul lui Eugen Ionescu, “Elegii pentru ființe mici”.

Noutatea de anul acesta a constat în faptul că toate lucrările au fost urcate pe o platformă online, iar juriul a putut viziona filmulețele copiilor. “Am descoperit că cei mici s-au prezentat la un nivel înalt, chiar dacă mediul era unul nou. Au lăsat emoțiile și ne-au uimit. A fost foarte greu să-i jurizăm. Am avut surprize. Copiii și-au creat decoruri, alții au recitat în natură, lucru pe care noi, pe scenă nu l-am fi putut crea ”, a declarat Valeria Dimulescu, invățătoare la Școala “Eugen Ionescu” Slatina.

Elevii care sunt talentați la pictură au participat la concursul “Costume, persoane, personaje”, ce a ajuns la ediția a III-a. Potrivit organizatoarei, Mariana Ilie, învățătoare la școala “Eugen Ionescu” la cele două secțiuni s-au înscris 93 de copii. La secțiunea dedicată celor mici au fost evaluate 56 de lucrări iar tema a fost “Lumea poveștilor”. De asemenea, volumul lui Ionescu, “Elegii pentru ființe mici” a fost tema și pentru cei 37 de inscriși în secțiunea a II-a.

Președintele juriului a fost artistul plastic Cristina Botez, iar pe primul loc s-au clasat 6 elevi, urmați pe locul secund de 9 elevi, apoi 11 au câștigat locul al III-lea.

Premiile au constat în cărți, diplome și medalii.

Redactor :Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here