399 unitati de invatamant din Olt in Scenariul 1 si 8 in online

0
369

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat vineri, Hotărârea nr. 77/08.10.2021 cu privire cu privire la aplicarea Ordinului comun nr. 5.338/1.082 din 01.10.2021 al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, precum şi cu privire la punerea în aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul județului, cu modificările şi completările ulterioare. C.J.S.U. Olt a aprobat scenariile de organizare şi desfăşurare la începerea cursurilor în unităţile de învățământ preuniversitare/conexe din județul Olt, în conformitate cu propunerile consiliilor de administrație ale unităților școlare, avizate în prealabil de către Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt. Astfel, începând cu data de 11 octombrie 2021, cele 407 unităţi de învățământ preuniversitare / conexe din județul Olt (165 unităţi şcolare cu personalitate juridică şi 242 unităţi şcolare arondate) îşi vor organiza şi desfăşura cursurile, după cum urmează:

– în Scenariul 1 (indiferent de rata de incidență cumulată, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate în grupă/clasă/unitate de învățământ/conexă), care presupune participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

399 unităţi de învățământ

– în Scenariul 2 (cu aplicarea dispozițiilor art. 6, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/grupă/unitate de învățământ/conexă, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/clasei/unității de învățământ/conexe), care presupune participarea zilnică în sistem online a elevilor

0 unităţi de învățământ

– în Scenariul online, care presupune participarea zilnică, în sistem on line a elevilor (aplicabil în situații justificate de infrastructură și resursele existente)

8 unitate de învăţământ

Anexat, regăsiți, scenariul de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unităţile de învățământ preuniversitare/conexe din județul Olt, începând cu data de 11 octombrie 2021. În funcţie de evoluţia epidemiologică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt va analiza și va aproba, săptămânal (ziua de vineri), scenariul de funcţionare al unităților de învățământ din judeţ, pe baza propunerilor consiliilor de administrație, avizate în prealabil de Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here