Aproape 300 de contestații la Evaluarea Națională. Cei mai mulți sunt nemulțumiți de nota de la limba română

0
1692

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2021 au fost afișate, marți, de Ministerul Educației, pe evaluare.edu.ro, iar elevii au aflat ce note au luat la Română și Matematică introducând codul de candidat. Elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune marți și miercuri contestații.

Anul acesta, la Evaluarea Națională, la nivelul județului Olt, s-au înscris 2.695 de elevi, dar mulți nu s-au prezentant la cele două probe de examen. În schimb din cei 2.074 de candidați care au susținut evaluarea, 74.44% au obținut o notă peste cinci. Contrar faptului că în anii trecuți matematica ridica probleme, anul acesta la limba și literatura română au fost obținute note mai mici, astfel că la această probă au fost depuse cele mai multe contestații. Potrivit inspectorului general adjunct al ISJ Olt, Cristina Chintescu, la Limba şi literatura română au fost depuse – 188 contestatii, în vreme ce la Matematică s-au depus 109 contestaţii.

Anul acesta s-au înregistrat şi cinci medii de 10, toate obţinute de elevi de la şcoli din Slatina, numărul acestor medii fiind de cinci ori mai mic decât la Evaluarea Naţională 2020 când au fost înregistrate 25 de medii maxime. Și la matematică raportul notelor de 10 a fost unul în defavoarea limbii române( 29 de note de 10- matematică, 12 la limba și literatura română).  Rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională vor fi făcute publice pe 4 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here