ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA TRANSPORTULUI PUBLIC DE PERSOANE

0
618

În aceasta dimineaţă, în intervalul orar 06:00 – 09:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au organizat o acţiune privind legalitatea transportului de persoane, deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto și verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie, cu opririle aferente, precum şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcolului sau a altor substanţe.

Acţiunea s-a desfăurat pe raza judeţului Olt, scopul fiind verificarea respectării capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și pentru verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

În urma activităţilor desfăşurate a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.015 de lei, pentru abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, din acestea 7 fiind aplicate pentru încălcarea normelor privind transportul de persoane, în valoare de 11.030 lei, 9 sancţiuni pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat şi 52 pentru alte abateri.

Totodată au fost reținute 9 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Astazi, 08 iunie la orele 07:00, pe strada Spiru Haret, din municipiul Caracal, a fost depistat un bărbat, de 48 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. Tot în jurul orelor 07:00, pe Drumul Naţional 65/European 574, pe raza comunei Slatioara, a fost depistat un conducător auto în timp ce efectua transport de persoane având în microbuz 6 persoane în plus faţă de numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 9.000 de lei.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here