Sute de cărți au fost donate Bibliotecii din Bârza

0
1816

Fondul de carte al bibliotecii comunale “Pam M. Vizirescu” din Bârza, sat Braneț s-a îmbogățit cu 500 de volume donate.

Gestul preotului prof.univ. Mihail Ciurea va bucura sute de copii ce vor putea împrumuta acum o carte de la biblioteca din sat. Ideea de a dona cărți din biblioteca personală i-a venit în urma discuțiilor cu prietenul său, edilul Ion Anuța, ce anul acesta s-a văzut cu un buget mult prea mic încât să aloce bani și pentru cultură. Și cum “dar din dar se face rai’’, toate cele 500 de volume au ajuns în această dimineață la bibliotecă.

“În urma întocmirii bugetului pe 2021 am constat că fondurile sunt insuficiente, astfel încât să ajut și cultura din localitate. Așa că am căutat soluții să pot să ajut și biblioteca din comuna. Am apelat la bunul meu prieten, părintele professor universitar Mihai Ciurea, care mi-a dăruit aceste cărți, iar eu, la rândul meu, le-am donat bibliotecii”, a declarat pentru Ptv Oltenia, edilul Ion Anuța.

Totodată, acesta spera ca gestul preotului Mihai Ciurea să fie un exemplu și pentru alții. “Sper ca gestul preotului să fie un exemplu și un imbold și pentru alții. Copiii trebuie să citească, acest lucru le va fi de ajutor în viață”, a completat edilul.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here