Femeile social-democrate, dezbatere online despre toleranță

0
1619

Organizația de femei a PSD Olt s-a reunit luni după-amiază, la o dezbatere pe tema toleranței, doar că anul acesta întalnirea a fost online.

Evenimentul a avut loc în contextul în care, în fiecare an, pe 16 noiembrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Toleranței. Acțiunea „Fii tolerant” organizată de OFSD Olt a ajuns la a treia ediție și, în acest an, s-a desfășurat on-line, iar temele discutate au fost unele de actualitate.

„Am vrut să continuăm această tradiție și ne-am adaptat situației actuale. Chiar dacă nu ne-am întâlnit într-un număr atât de mare, discuțiile despre importanța toleranței în viața politică, administrativă, socială, în mediul on-line, în domeniul educației și al sănătății au fost la fel de interesante și de plăcute. Suntem departe unele de altele, dar am rămas, în continuare o echipă și lucram eficient împreună. Le mulțumesc colegelor mele pentru participare și sper ca anul viitor, de Ziua Toleranței să ne revedem cu bine, față în față și să continuăm să vorbim despre ce înseamnă să fim toleranți”, a spus Corina Sulger, președinta OFSD Olt.

Pe 16 noiembrie 1995, în cadrul unei conferinţe organizate la Paris, statele membre UNESCO adoptau Declaraţia principiilor toleranţei. Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite le-a recomandat ţărilor care fac parte din acest for să celebreze în fiecare an această zi, prin acţiuni de promovare a păcii şi înţelegerii.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here