Firme oltene amendate cu 9000 de lei pentru nerespectarea măsurilor COVID19

0
772

În ultimele două săptămâni  inspectorii de muncă de la ITM Olt au desfășurat acțiuni de verificare și control cu scopul identificării angajatorilor care nu respectă prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiunile de verificare și control s-au desfășurat la diverse ore din zi sau din noapte, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, fiind realizate individual de inspectorii de muncă ai ITM Olt, sau împreună cu lucrători ai I.J.J. Olt, I.P.J. Olt, D.S.P. Olt, D.S.V.S.A. Olt și I.S.U. Olt.

Au fost vizate domenii de activitate precum: comerț cu amanuntul a produselor alimentare și nealimentare în magazine specializate sau în piețe agroalimentare, terase, cluburi, pișcine.

‘Cele 40 controale au scos la iveală un număr de 37 deficiențe, fiind dispuse măsuri de remediere pentru fiecare dintre acestea, au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale, din care 9 amenzi cu o valoare totală de 9.000 lei.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost: neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații inchise, de către lucrători, a măștilor de protecție; neafișarea instrucțiunilor referitoare la prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu virusul SARS CoV2; neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2”, a anunţat Bogdan Ţucă, purtător de cuvânt al ITM Olt.

Totodată, ITM Olt anunţă că în perioada următoare vor continua astfel de acțiuni, scopul fiind acela de a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19 .

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here