Cum se obtine acordul de mediu pentru realizarea unui proiect

0
656

In cazul realizarii unui proiect, orice cetatean trebuie sa detina un act de reglementare care este emis de catre autoritatea competentă pentru protecţia mediului. In acest caz, titularul este cel care trebuie sa solicite emiterea acordului de mediu, insotita de certificatul de urbanism, dar si de planurile anexa. Persoanele intresate pot afla mai multe detalii accesand site-ul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului http://www.anpm.ro

Agenția Națională pentru Protecția Mediului anunță publicul interesat cu privire la actul de reglementare necesar realizării unui proiect. Acordul de mediu este actul administrativ emis de autoritatea competentă pentru protecţia mediului, prin care sunt stabilite condiţiile şi, după caz, măsurile pentru protecţia mediului, care trebuie respectate în cazul realizării unui proiect.

“Titularul proiectului solicită emiterea acordului de mediu de la autoritatea competentă pentru protecția mediului (APM) de pe raza administrativă a județului / municipiului București, unde urmează să implementeze proiectul (http://www.anpm.ro/ – rubrica : JUDETE/APM in judetul tau), prin depunerea unei Notificări a intenției de realizare a proiectului (conform Anexei 5.A la Legea Nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului), însoțită de certificatul de urbanism și planurile anexă.”

Informații referitoare la procedurile de reglementare se pot găsi accesând site-ul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (http://www.anpm.ro), secțiunea „Reglementări”.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here