96 DE CAZURI IN OLT. UN AMBULANTIER DE LA CORABIA ESTE POZITIV

0
804

Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.907 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate și externate.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat astazi, la nivelul județului Olt o nouă îmbolnăvire cu virusul cu COVID-19. Numarul total al cazurilor ajunge astfel la 96. Este vorba despre încă un angajat din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt, dar de la Substația din Corabia.

Au fost efectuate 82 de teste pentru depistarea COVID-19 și doar angajatul Ambulanței Corabia, a fost pozitiv, restul au iesit negative. Ambulanțierul este internat la Spitalul Municipal Caracal. Specialiștii DSP Olt au declanșat anchetă epidemiologică, pentru a se stabili dacă acesta a avut legătură cu focarul de Coronavirus de la Slatina.

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, pana ieri, situația epidemiologică la nivelul județului Olt se prezintă astfel:

Număr persoane izolate la domiciliu: 2662;
Număr persoane aflate în carantină instituționalizată: 14;
Număr persoane internate confirmate Covid-19: 31;
Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 62;
Număr total de probe recoltate Covid-19 de la începutul pandemiei: 2855;
Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 2.

Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, autoritatile atrag atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here