Mii de olteni vor beneficia de cei 3.000 de euro din Programul ‘Tomata’

0
2245


Oltul rămâne în topuri la Programul ‘Tomata’. În continuare, numărul fermierilor care au optat pentru culturile de tomate este de ordinul miilor. Cu doar șapte zile înainte de finalizarea perioadei de înscriere la DAJ Olt și-au depus dosarele 4000 de legumicultori.
„La această dată avem 4000 de legumicultori înscriși în program. Ne așeptam să ajungem la acest număr, chiar dacă la începutul perioadei de înscriere, din cauza pandemiei numărul legumicultorilor înscriși era mic. Ne așteptăm ca numărul lor să mai creasca, nu cu mult. Vor fi tot atâția cât au fost și anul trecut. Oamenii au investit în aceste afaceri, în solarii, în sisteme de încălzire pentru solarii și nu vor renunța. Banii din Programul ‘Tomata’ sunt în continuare un ajutor pentru legumicultori”, a declarat Ion Anuța, director adjunct DAJ Olt.
În Olt, anul trecut au fost 4500 de legumicultori care au primit cei 3000 de euro din Program.
Legumicutorii olteni sunt înscriși de patru ani în acest program, iar investițiile făcute se văd. Aceștia au reușit să înstaleze cât mai multe sisteme de încălzire în solarii, ceea ce face ca pe piață se se găsescă roșii românești și în extrasezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here