Fabrica de tricotaje din Caracal își reia activitatea

0
2509

Fabrica de tricotaje din Caracal se va redeschide. După Paște, la firma Vas Co Tricot din Caracal au apărut primele cazuri de coronavirus, 14 angajați fiind depistați pozitiv din 17 testați.
DSP a decis să suspende activitatea pentru 14 zile, iar termenul expiră pe 9 mai.
Potrivit administratorului firmei, Gabriel Popescu în această perioadă s-a luat legătura cu DSP Olt pentru a i se aduce la cunoștiință procedura de reluare a activității de producție și pentru a cunoaște ce se va întâmpla în funcție de fiecare angajat.
În acest moment patronul firmei de tricotaje nu are nevoie de niciun aviz de la DSP sau de la medicul de familie să se întoarcă la muncă.
DSP Olt a stabilit ca activitatea din fabrică să fie organizată astfel încât să se asigure distanţa minimă obligatorie. Se poate decala programul, astfel încât să se întâlnească la lucru cât mai puţini angajaţi.
Firmei i se impune triajul epidemiologic zilnic al angajaţilor, realizat de personal medical.
Totodată, firma va trebui să asigure echipamente de protecţie, măşti şi chiar viziere, dacă este posibil. În plus, trebuie asigurate condiţii şi materialele de igienă personală, de la banalul săpun şi apă caldă şi rece curentă, şi până la dezinfectant în cât mai multe puncte, iar condiţii stricte au fost impuse şi în ceea ce priveşte managementul deşeurilor menajere.
Potrivit purtătorului de cuvânt DSP Olt, Gabriela Gogiu, în perioada următoare la orice semn de boală la un angajat, indiferent că intră sau nu în sfera Covid-19, va fi anunţat autorităţilor sanitare, angajatul va fi izolat, se va apela 112, angajatul va fi preluat şi internat până la confirmarea sau infirmarea suspiciunii.
Reamintim că în fabrică 14 angajați au fost depistați pozitiv la coronavirus, din cei 88 de muncitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here