Un fermier din Olt livrează conopidă și varză unui supermarket din capitală

0
1782

După ce au livrat ceapă și varză în supermarketurile din capitală, legumicultorii olteni au livrat zilele acestea și conopidă.
Începând de astăzi, 1 Mai, conopida din solariile unui legumicultor din Pleșoiu se va găsi în unul din cele mai mari supermarket-uri din București. Fermierul a reușit să vândă inclusiv producția de calitatea a II-a în același supermarket. Cantitatea de legume va fi folosită pentru prepararea mâncării ce este livrată zilnic, gratuit, Spitalului Colentina.
„Am reușit să livrez până acum 1200 de kilograme de conopidă, iar mâine (2 mai 2020) voi mai livra 500 de kilograme de conopidă. Voi livra si 450 de kilograme de conopidă calitatea a II-a în același supermarket”, a spus Ion Păunel, legumicultorul din Pleșoiu și președinte SPA Olt.
Fermierul a reuși să vândă supermarket-ului întreaga cantitate de varză timpurie .
„Am reușit să livrez întreaga cantitate de varză timpurie ce o aveam. Vorbim despre 3300 de kilograme de varză ce am livrat-o până acum, iar mâine voi livra și ultima etapă, de 2500 de kilograme de varză timpurie”, a completat legumicultorul.
Reușita legumicultorului de la Pleșoiu se datorează unui contract semnat anii trecuți cu supermarketul din capitala.
În această perioadă, fermierii olteni, și nu numai, nu reușesc să pătrundă pe piața supermarketurilor cu varză, din cauza importurilor masive. Unica lor soluție este vânzarea în piață, sau la samsari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here