Părinții au o nouă problemă după 15 mai: cu cine lasă copiii

0
1446

Decizia de a nu deschide grădinițele și școlile până la toamnă și faptul că la 15 mai majoritatea părinților se vor întoarce la serviciu crează noi probleme. Cei mai mulți nu au cu cine să îi lase acasă pe cei mici. Cei care aveau bunici, în contextul epidemiologic actual, nu mai reprezintă o soluție bună. Iar o bonă reprezinta un alt factor de risc, ca sa nu mai vorbim de costuri.
Deputaul PSD Olt, Marius Iancu, trage un semnal de alarmă cu privire la problema părinților.
“În sfârșit, Iohannis a ajuns la concluzia PSD, că este un risc să deschidă scolile și că propunerile de protecție a elevilor, făcute de ministrul Educației sunt inutile și elevii și profesorii se vor îmbolnăvi masiv.
Dar anuntul a fost făcut în grabă, fără o analiză a situației și fără soluții pentru viitor. Așa că, milioanele de părinți din România se află din nou, în situația de a nu ști cu cine să lase copiii”, a declarat Marius Iancu.

Acesta susține că părinții care rămân acasă pentru a-și supraveghea copiii minori și care riscă să rămână fără indemnizația de 75% din salariu după încetarea stării de urgență, trebuie ajutați.
“Soluțiile sunt simple, dar pentru a le găsi trebuie să fii contectat la realitate, să îți pese de fiecare categorie de cetățeni. Așa cum la începutul crizei, PSD a elaborat un proiect de lege care prevedea compensatia de 75% pentru unul dintre părinți care rămânea acasă pentru îngrijirea copilului, proiect copiat de PNL și transpus într-o ordonanță, avem soluții și acum. Dacă PNL va bâjbâi din nou prin legislație și nu va înțelege că trebuie să rezolve urgent această problemă, PSD va adopta în Parlament un act normativ care să permită părinților să rămână acasă, alături de copii, până la deschiderea școlilor. Și facem acest lucru pentru că nouă ne pasă”, a completat Iancu.

În această situație sunt mii de părinți, care după 15 mai trebuie să se întoarcă la locurile de muncă, dar nu au cum să își supravegheze copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here