Mănăstirea Brâncoveni nu și-a deschis porțile, de Izvorul Tămăduirii

0
1807

Astăzi creștinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, dar slujba se face cu ușile închise ca toate sărbătorile ce au avut loc în această perioadă.


În anii trecuți, la Mănăstirea Brâncoveni era sărbătoare mare iar la slijbă veneau credincioși din toată țara.
Anul acesta slujba are loc cu ușile închise, iar oamenii au rămas la casele lor.
“Slujba are loc cu ușile închise. Porțile mănăstirii nu s-au mai deschis. Nici la Înviere nu s-au deschis. Oamenii nu înțeles și nu s-au dus. Din localitate nu este nimeni, oricum pe acolo patrulează polițiștii. În interior este doar preotul care oficiază slujba. Trebuie să stăm izolați până trece pandemia”, a spus Ion Cheroiu, primarul din Brâncoveni.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu: ”în zonă se patrulează pentru vegherea respectării măsurilor impuse pe perioada stării de urgența”.
Anul trecut mii de credincioși au venit la Mânăstirea Brâncoveni, ctitorie a domnitorilor Matei Basarab și Constantin Brâncoveanu. După slujbă, cei mai mulți se opreau la tarabele cu mici, dulciuri și alte bunătăți sau stăteau să se odihnească în livada mănăstirii. Anul acesta forfota de altă dată a fost înlocuită de liniște și de sunetul clopotelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here