Vijelia de la Grădinari a scos la suprafață mai multe probleme ale fermierilor

0
1327

În localitatea Satu Nou, comuna Grădinări , zeci de hectare de culturi și solarii au fost distruse de intemperiile de la sfârșitul săptămânii trecute. Agricultorii din zonă spun că situația este fără precedent.


Ajuns la fața locului, secretarul de stat în ministerul Agriculturii, Emil Dumitru, a stat de vorba cu fermierii afectați. Acesta a văzut cât de mari sunt pagubele din solarii.
Acestea nu sunt insa, singurele probleme ale fermierilor. Ei nu au unde să iși vândă marfa.
Dumitru a spus că ar trebui discutat cu hipermarketurile ca să vină să încarce sutele de kilograme de varză, care pot fi vandute pentru consum.

“Să scriem la Mega Image să trimită un TIR să încărcăm varza, să ajungă la vânzare”, a spus Dumitru.

Emil Dumitru a precizat că va încerca să găsească o formulă de ajutor, pentru legumicultorii afectati.

“Din cele 40 de hectare vehiculate în presa se pare ca în realitate nu sunt mai mult de 3 hectare. Am sesizat prefectul județului Olt, domnul Florin Homorean, iar acesta va face demersurile necesare pentru a a constata pagubele. Pe de altă parte, am întâlnit aici câțiva producători, tineri, muncitori, care m-au invitat să le văd producția. Se vede clar ca știu meserie, singura lor problema fiind desfacerea. I-am asigurat de tot suportul ministerului agriculturii pentru a avea o desfacere în marile lanțuri de magazine”, a postat Emil Dumitru pe pagina sa de socializare.

Reamintim faptul că toate aceste suprafețe distruse nu aveau asigurare după cum au declarat chiar fermierii din zona Grădinări, județul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here